Praktikplads på Malta – Praktisk information

Det blå sygesikringskort

Når du skal på praktikophold i Europa, skal du huske at bestille “The European Health Insurance Card” (det blå EU-sygesikringskort). Det blå sygesikringskort er gratis og det tager 2-3 uger, fra du har bestilt kortet, til du modtager det.

På hjemmesiden kan du læse mere om de konkrete regler og dækninger i det land, du rejser til.

Vær opmærksom på, at det blå sygesikringskort ikke dækker i alle situationer. Derfor anbefaler vi, at du tegner en rejse-og sygeforsikring, der blandt andet dækker hjemtransport og ulykke.

Bestil kortet her gratis

Ulykkes – og ansvarsforsikring

Ved praktikophold i udlandet skal du være særlig opmærksom på, at du også skal være dækket af en ulykkes – og ansvarsforsikring. Ulykkesforsikringen dækker, hvis du selv kommer til skade, ansvarforsikringen dækker, hvis du forvolder skade på en anden person eller ting, der tilhører andre.

Ofte har virksomheden selv en ulykke – og ansvarsforsikring, og vi anbefaler, at du beder virksomheden om at blive omfattet af denne. Husk, at praktikvirksomheden skal dokumentere dette ved at bekræfte dækningen i afsnit C i din Erasmus+ Learning Agreement sammen med en underskrift”.

Du kan bestille en ansvarsforsikring for €5 om måneden hos det tyske forsikringsselskab DR Walter

Information om praktik i udlandet

Forsikring under erhvervspraktik i udlandet
Love og regler for Praktik I Udlandet
Praktikophold for Erasmus+ studerende

Nyttige links

Oversigt over events, steder, indkøb, m.m.
Visit Sicily (det officielle turistbureau)
Taormina kommunes hjemmeside
Videorundtur i Taormina

Flyforbindelse til Catania

Du skal flyve til lufthavnen i Catania (lufthavnskoden CTA). Du bliver hentet i lufthavnen og kørt til Taormina. Giv besked om hvornår du lander og med hvilket fly.

Se her omkring fly fra Danmark til Sicilien
Lufthavnen i Catania