Biografi af

Ricco Mortensen

Ricco Mortensen (1977) har altid haft en naturlig forståelse for problemløsning samt for alt der er teknisk relateret. Ricco fik gjort bugt med sin lidt svære start på livet og udviklede sig hurtigt til at være en succesfuld forretningsmand.

Hans ønske om at hjælpe andre samt hans medfødte sans for at finde svarene som andre ikke kan, har gjort at Ricco i dag er en succesfuld entrepenør og en mentor for mange andre.

Ricco Mortensen er født i Helsingør. Som enebarn var Ricco en genert og ofte nervøs dreng. Han blev tit drillet grundet hans atypiske interesser og grundet hans alternative syn på livet. Han var altid utrolig nysgerrig og følte som regel at han ikke fik de svar han var på udkig efter. Han var langt fra den typiske dreng som man normalt ser på fodboldbanen og legepladsen.

Han vidste at han var anderledes men grundet hans unge alder forstod han det som værende mærkelig og gjorde at han følte mindreværd i forhold til de andre børn.

Han var hverken god til at læse eller skrive og hans karakterer var ikke noget at prale af. Men efter en række svære situationer og hans stædighed opnåede Ricco meget mere end nogen kunne have forestillet sig.

Ricco Mortensen

Computere ændrede det hele

Vendepunktet i hans skolegang kom da byskolen i Helsingør som de sidste i landet introducerede computere. Ricco vidste med det samme at her var hans niche og ikke mindst hans fremtidige interesse i livet. Ricco hjalp ofte de ansatte i administrationen med de diverse tekniske udfordringer de stødte på og samtidig begyndte hans fremtid som entrepenør at vise sig da han bestyrede skole kantinen for alle 800 børn på skolen.

Belønningen kom langt om længe da skolen gav ham den første pris for hans ypperlige præstationer. Der var nok mange som kendte Ricco på dette tidspunkt da havde forestillet sig at dette var Riccos kald i livet, men Ricco ville vise at en person kan have mere end blot et kald.

Riccos første vigtige karrierevalg

Efter at have opnået en uddannelse inden for computervidenskab, fik Ricco et job for et stort internationalt firma hvor han hastigt klatrede op af karrierestigen i løbet af de 8 år han arbejdede der. Dette Firma var McDonald’s. Et firma som ellers oftest mest genkendes grundet deres fritter og ikke så meget grundet deres karrieremuligheder, gav Ricco rig mulighed for at lære forretningsverdenen at kende og benytte sine evner og hans passion for at hjælpe andre.

I årene hos McDonald’s fandt Ricco diverse metoder til at arbejde smartere, spare både tid og penge og optimere firmaet ved hjælp af moderne teknologi. Riccos proaktive fremgangsmåde i forhold til forretning og hans positive syn på tingene blev der hurtigt lagt mærke til. Hans arbejdsgivere opfordrede ham til at fortsætte hans karriere og fuldt udnytte hans ekspertise ved at tilbyde sine tjenester til McDonald’s.

På samme tidspunkt startede Ricco sit eget succesfulde internet firma og efter at have arbejdet med diverse andre projekter var hans tidligere arbejdsgiver McDonald’s som forventet en af hans klienter. Endnu engang trods alle odds og forhindringer lykkedes det Ricco at vinde en kunde som enhver ville misunde.

Livet er ikke altid nemt!

På dette tidspunkt oplevede Ricco desværre adskillige personlige tilbagefald. Hans mor døde af kræft da han var sytten år gammel og hans far som ikke kunne acceptere at Ricco var homoseksuel. I så høj en grad at Ricco var nødt til at afbryde al kontakt med ham; en utrolig svær beslutning.

Men disse vanskeligheder i hans liv gjorde kun at han blev en stærkere, mere beslutsom og målrettet person; færdigheder som han gerne deler med andre for at forbedre deres liv. Denne blanding af højdepunkter og svære tider har givet Ricco et solidt fundament til at holde hovedet højt og bedømme sine bedrifter.

Da hans firma var mest succesfuldt flyttede Ricco til København og nød bylivet. Ricco har altid haft evnerne og dedikationen til at være succesfuld men desværre var det umuligt at forudse hans firmas kollaps.

Da Ricco er en varm og givende person stolede han på en anden som desværre endte med at koste ham sit firma. Efter at have videregivet fortrolige oplysninger omkring kunder og derefter forsvinde fra overfladen, fandt Ricco ud af at politiet allerede kendte ham og hans tidligere kollega efterlod en gæld på 3.000.000 kr. og det kostede ham hans bil, lejlighed og hjem.

Hans firma gik bankerot og han var nødt til at starte fra bunden igen.

En del af verdens største reklamebureau

Ricco begyndte at tvivle på hans evner og hans fremtid som entrepenør og ansøgte derfor om et job for det internationale reklamebureau InterPublic Group i København, først som receptionist. Endnu engang kravlede han hurtigt op af rangstigen da bestyrelsesformanden så hans potentiale og ansatte ham som sin administrerende assistent. Han gjorde sit ypperste og gav dette job 100%, inden længe havde han også her forbedret firmaets forhold og systemer til hans høje standarder.

Ricco har før haft stress symptomer og det viste sig endnu engang, men det skulle ikke holde ham tilbage i længere tid. Han overkom det og lærte hvordan og hvornår man kan slappe af uden at sætte karrieren på spil. Men han gav aldrig op og dette er en af de vigtigste beskeder som Ricco giver videre til dem der kommer til hans seminarer og foredrag.

Der er altid en udvej

Ligegyldig hvor livet tager dig hen, hvilke udfordringer du møder og hvilke tilbageslag du oplever kan du overkomme det og leve det liv som du fortjener. Det eneste du har brug for er det rette værktøj. Værende en person som selv har oplevet disse ting og stadig har appetit til at lære mere, kan Ricco sympatisere med andre som har det svært og hjælpe dem til at opnå succes.

Endnu engang viste hans begær og passion for at være en entrepenør sig og han vidste at der ikke var nogen anden vej end at følge sit indre jeg og blive en succesfuld entrepenør. Han sagde op på reklamebureauet og flyttede vestpå på landet for at leve et lidt mere roligt liv.

Men Ricco har aldrig været en person som bare sidder stille og da han fik mulighed for at give foredrag omkring forretning slog han til. Et tilfældigt møde under et af disse foredrag gav ham yderligere muligheder for at fortsætte i denne retning. Og da Ricco altid er på udkig efter det næste bjerg der skal bestiges, hoppede han endnu engang i sadlen og så frem til denne nye rejse.

At finde formålet med livet

Ricco har siden 2012 været konsulent, hvor han til daglig rådgiver og hjælper kunder med optimerer deres online forretning. I midten af 2012 fik bureauet indgået et samarbejde med undervisningsvirksomheden Bigum&Co om at lade Ricco undervise hos VIA University College i Aarhus på deres 6-ugers online marketing uddannelse. Ricco fik uddannet knap 1.000 mennesker dygtige online marketing studerende.

I slutningen af 2014 var Ricco så heldig at forhandle sig til og modtage et skattefrit legat, der gjorde det muligt for ham at tage hele året 2015 helt fri for arbejde og have fuld fokus på at bygge en ikke-kommerciel velgørende fond med formålet at hjælpe iværksættere lykkes i online verdenen. I 2016 vendte han tilbage til at arbejde på bureauet og i april 2016 blev fonden endelig en realitet.

Fonden afholder foredrag, kurser, bootcamps, udgiver bøger og arrangerer forskellige undervisningsaktiviteter omkring online marketing og det at drive en succesfuld forretning. Alle som er utroligt populære og responsen fra folk er positiv, hjertevarm og entusiastisk. Alt arbejde som Ricco udfører for fonden som bestyrelsesformand er ulønnet. Spændingen ved at give sine kundskaber videre kombineret med han færdigheder inden for teknologi er drivkraften i Riccos liv.

Det viste sig hurtigt at han havde evner til, med hans sædvanlige høje krav, at holde livlige foredrag som motiverer og sætter gang i enhver deltagers potentiale. Ricco havde altid været på udkig efter et bedre klima i udlandet og forfulgte endnu engang hans drømme og vejen til lykken.

Ricco kan nu nyde det bedste fra begge verdener, og deler sin tid mellem dynamikken og kulturen i København om sommeren og solrige Barcelona i Spanien om vinteren. En by som kan tilbyde lys, varme, liv og en kosmopolitisk livsstil, det perfekte sted til at komplimentere Riccos personlighed. Her vil Ricco inspirere andre fra verden over med hans ekspertise.

Ved hjælp af sine livserfaringer og viden omkring forretning er Riccos mål at hjælpe andre med at opnå de samme drømme, blive succesfulde iværksættere og på samme tid forbedre både deres liv og nuværende livsstil, nå deres mål og udnytte deres fulde potentiale.