fbpx

Biografi

Riccos biografi

Læs om Riccos rejse .

Riccos biografi

Læs om Riccos rejse

Den generte og anderledes dreng

Født med en naturlig evne og en tendens til problemløsning og alt det tekniske, rystede Ricco Mortensen (1977) sin vaklende start på livet af sig og blev en succesfuld forretningsmand i sin egen ret.

Hans ønske om at hjælpe andre og hans medfødte evne til at se svar, hvor andre ikke kan, har fået Ricco til at etablere sig som en succesfuld iværksætter og en mentor for andre.

Ricco Mortensen er født i Helsingør. Som enebarn var Ricco en genert og nervøs dreng, der ofte blev mobbet for at have forskellige interesser og have en anden tankegang.

Han havde et nysgerrigt sind og fandt ud af, at han ikke fik de svar, han krævede. Han var ikke det typiske nabolags barn, der elskede at sparke en bold rundt på legepladsen.

Han vidste at han var anderledes, men på grund af sin unge alder troede han, at han var mærkelig og ikke var lige så god som de andre børn.

Han var ikke i stand til at læse eller skrive særlig godt og klarede sig dårligt i skolen, men gennem en række udfordrende situationer og en naturlig vedholdenhed til at lykkes opnåede Ricco mere end nogen nogensinde kunne have forudset.

Computere ændrede alt

Vendepunktet i hans tidlige skoleliv kom da hans skole, Helsingør folkeskole, blev den sidste i Danmark til at introducere computere i deres pensum.

Endelig havde Ricco fundet sin sande passion og niche i livet! Ricco hjalp endda personalet på administrationskontoret med forskellige tekniske udfordringer, mens han udtrykte en medfødt iværksætterånd, da han styrede skolens kantine for 800 børn!

Han blev endelig belønnet af sin skole, da han modtog den første af mange kommende priser for sin enestående karakter og præstation.

Mange der kendte ham på dette tidspunkt har måske troet, at Ricco endelig havde fundet sit livs eneste sande kald. Ingen havde forudset at den mærkelige og generte dreng skulle blomstre til at blive en person med mere end et kald.

Riccos første store karriere

Efter at have afsluttet en uddannelse i datalogi, fandt Ricco et job under et internationalt selskab, hvor han steg til toppen af rækken i løbet af sine otte års ansættelse der.

Dette firma var McDonald’s. McDonald’s måske oftere forbundet med pommes frites end karriere opfyldelse, gav Ricco muligheden for at plante sine fødder solidt i forretningsverdenen, mens han praktiserede sin naturlige kærlighed til at hjælpe og tjene andre.

Mens han arbejdede hos McDonald’s, opdagede Ricco et utal af måder, hvorpå virksomheden kunne arbejde smartere, spare tid og penge og samtidig opnå mere gennem teknologi.

Riccos proaktive tilgang til forretning og hans positivitet fangede hans arbejdsgiveres opmærksomhed. Han opmuntrede Ricco til at gå videre for at forfølge sin egen karriere endnu længere, ved at tilbyde sine ekspert tjenester til McDonald’s.

Samtidig var Ricco i gang med at etablere sin egen succesrige virksomhed og arbejdede på forskellige klient projekter som systemudvikler og rådgiver. Som forventet kunne han efterfølgende regne sin tidligere arbejdsgiver, McDonald’s, som en af sine egne kunder.

Han slog oddsene endnu en gang og trodsede status quo af samfundsmæssige begrænsninger, gennemførte han et forretnings kup af beundringsværdige proportioner.

Livet kan være svært!

I løbet af denne tid var Riccos liv ikke uden personlige tilbageslag. Han mistede sin mor til kræft da han var sytten. Hans far var ude af stand til at acceptere Riccos homoseksualitet, blev en fremmed i hans liv. Så meget, at Ricco måtte tage den svære beslutning at bryde al kontakt.

Men disse personlige udfordringer har kun tjent til at gøre Ricco til et stærkere, mere beslutsomt og fokuseret individ, noget som han er ivrig efter at dele med andre for at hjælpe og forbedre deres eget liv.

Blandingen af ​​op- og nedture, både i hans personlige og professionelle liv, har givet Ricco et solidt grundlag, hvorfra han kan stå højt og udtrykke sine talenter og præstationer.

Imens han havde stor succes med sit eget firma, flyttede Ricco til København og begyndte at leve en by livsstil. Ricco har altid været dygtig og dedikeret til sit arbejde, men desværre var der ingen måde, han kunne have forudset sammenbruddet af hans virksomhed på dette tidspunkt.

Som et varm og givende menneske stolede Ricco på en person, der skulle være hans undergang i denne periode i hans liv. Personen afslørede fortrolige klientoplysninger og derefter forsvandt. Ricco opdagede efter at personen havde været en kriminel, der allerede var kendt af det lokale politi. Kort sagt lod Riccos tidligere kollega ham i stikken med en gæld på €400.000, ingen bil og intet hjem.

Hans firma gik konkurs, og han måtte starte forfra.

Ansat i verdens største mediebureau

Ricco begyndte at tvivle på sine iværksætter evner og sin fremtid, hvilket fik ham til at begynde at arbejde som ansat for det internationale mediebureau InterPublic Group i København.

Han begyndte at arbejde som receptionist og arbejdede sig hurtigt op. Han fik hurtigt opmærksomhed fra formanden, som inviterede Ricco til at være hans eksekutiv assistent.

Ricco påtog sig denne nye stilling med velbehag og gav som altid hele udfordringen ved at forbedre forholdene og systemerne i virksomheden, til hans sædvanlige høje standarder.

Ricco havde lidt af stress før, og nu rejste den sit grimme hoved igen, men han lod det ikke bremse ham længere.

Han erobrede dette med succes og lærte, hvordan og hvornår han havde brug for at slappe af og tage timeout uden at gå glip af et beat i sin karriere.

Men han begyndte igen. Dette er et af de kernebudskaber, som Ricco imponerer dem, der hører ham tale ved seminarer og foredrag. Han rejser sig igen, når tilbageslag bringer ham ned, samtidig med at han bevarer en afbalanceret selvfølelse i processen.

Der er altid en vej

Uanset hvor lavt livet tager dig, og hvor mange vanskeligheder og tilbageslag du støder på, kan du komme dig hver gang, og du kan bygge det liv, du fortjener. Alt du behøver er de rigtige værktøjer.

Som en der har været der, men som stadig har en stærk tørst efter at lære, kan Ricco føle empati med mennesker, der har det svært, og kan hjælpe dem med at få succes.

Endnu en gang dukkede hans sande ønske og passion for at være iværksætter op, vel vidende at han aldrig kunne flygte fra sit sande indre, som var at være en succesfuld iværksætter.

Han sagde hurtigt sit job op på bureauet for at flytte vestpå, hvor han i en periode levede en lidt mere stille landlig livsstil.

Ricco har aldrig været ledig, og da muligheden kom for at tage en forelæsning om erhvervslivet på det regionale universitet, slog han til.

Et kort møde på et af disse seminarer førte til endnu en mulighed for at gøre mere af dette. Ricco var altid på udkig efter nye bjerge at bestige, og Ricco tog igen tøjlerne og nød den videre rejse.

Finde meningen med livet

Siden 1997 har Ricco været konsulent, hvor han rådgiver og hjælper kunder med at optimere deres online forretninger, mens han driver sine egne online forretninger.

I midten af ​​2012 gik han sammen med uddannelsesvirksomheden Bigum&Co. Dette partnerskab gjorde det muligt for Ricco at undervise på VIA University College, Danmarks største universitet for anvendt naturvidenskab. Han fungerede som hovedlærer for deres online marketing uddannelsesprogram, hvor han uddannede næsten 1.000 dygtige studerende.

I slutningen af ​​2015 besluttede Ricco udelukkende at fokusere på at opbygge en non-profit fond med det formål at hjælpe iværksættere med at få succes i online verdenen. I 2016 blev fonden endelig en realitet.

Ricco underviser på sin iværksætter masterclass, udgiver bøger og arrangerer forskellige undervisningsaktiviteter inden for online markedsføring og ,hvordan man driver en succesrig virksomhed – som alt sammen er utroligt populære.

Svarene fra folk har været positive, rørende og entusiastiske. At videregive sin viden sammen med hans A-liste ekspertise inden for teknologi og livsstilsdesign er en drivkraft i Riccos liv.

Det blev tydeligt, at han kunne udføre alt dette arbejde, til sin sædvanlige høje standard, med oplivende taler, der motiverer og tænder mulighedernes ild hos alle, der hører ham tale.

Ricco var altid på jagt efter bedre klimaer i fremmede lande og forfulgte igen, hvad han virkelig ville og ,hvad der bragte ham lykke.

Den utraditionelle underviser

Ricco har gennem årene fået en enorm mængde viden fra sine forskellige forretningseventyr, hvor han eksperimenterer med forskellige metoder og strategier.

Ricco elsker at dele sin viden. At undervise og give det han havde lært og stræber efter. Det var dengang Ricco faldt over ideen om Riccos Masterclass.

Siden 2016 har Ricco’s undervist på sin egen iværksætter masterclass. Det er en konstant finjusteret og optimeret læringsoplevelse over fem intensive dage fyldt med iværksætter viden.

Ricco har med succes indsnævret al den nødvendige og vitale viden til sin masterclass. Han lærer iværksættere at holde tingene enkle, mens de stadig er i stand til at kende hele forretningsmodellen og ikke kun komponenterne i den.

Han underviser i alt fra de nørdede online marketing tech-ting til digitale strategier – alt sammen med hovedfokus på, hvordan man driver en profitabel forretning online.

Ricco lærer, hvordan man driver en online virksomhed effektivt og omkostningseffektivt ved at outsource og automatisere opgaver.

Han har en stærk passion for iværksættere, deres tankegang og drive. Ricco hjælper iværksættere med at opnå deres drømme iværksætter liv uden at skulle begå alle de fejl han gjorde. Han lavede fejl i alle størrelser og vil sørge for, at hans klienter og elever ikke gør det samme.

Ricco begyndte sin egen iværksætter rejse for mere end 25 år siden, og selvom han har rejst vidt og bredt, har hans masterclasses fulgt ham på hans rejse.

Vejen til sin drømmedestination

Ricco nød at leve storbylivet i København, mens han rejste til solrige og varmere klimaer i Sydeuropa, men efter nogen tid følte han at det ikke var nok for ham.

Barcelona forførte ham, og Ricco var nu klar til at tage et kæmpe skridt i sit liv. Han ville rive sine rødder op og flytte permanent sydpå.

Byen Barcelona var betagende med smukke gader, byggestil og arkitektur, der gjorde Ricco glad og inspireret.

Efter et år gik det dog op for Ricco, at det engelske sprog var svært at finde. De fleste lokale taler kun spansk og catalansk. Barcelona tjekkede ikke alt på sin tjekliste over varmt og solrigt vejr i vintermånederne, lave kommunikationsbarrierer og ikke at være for travlt.

Efter en længere overvejelse af situationen besluttede Ricco at søge efter nye eventyrlige destinationer.

Ricco tog næsten sin virksomhed til Caribien. Efter måneders intens research kom han til den konklusion, at selvom ideen om det lød vidunderlig, ville den ikke passe til hans livsstil.

De fleste af øerne har et højt kriminalitetsniveau, han ville være nødt til at bo i et sikkert kompleks for at føle sig tryg, de ekstreme boligpriser og skadelige orkaner stemte simpelthen ikke overens med kravet om hans drømmedestination.

Ricco fandt derefter vej til det solrige og afslappede Cypern. Han havde allerede nogle forretningsforbindelser der også virkede det som et godt match.

Cypern byder på noget af det varmeste vejr i Europa, har fantastiske smukke sandstrande og spektakulære bjerge og dale.

I sin søgen efter at finde det perfekte sted og atmosfære, endte han med at flytte til fire forskellige områder og udforske det meste af Cypern. Ricco har altid været grundig med alt, hvad han har tænkt sig.

Desværre skal du køre til alt på Cypern, det offentlige er ekstremt ineffektivt, lave standarder og mange ting er på græsk, selvom det egentlig skulle være på engelsk.

Ricco ønskede ikke at gå på kompromis med sin tjekliste og bare nøjes. Ricco endte med at bo på Cypern i to et halvt år.

Ricco indså, hvor meget æstetik betyder for ham og lever for charmen ved en by, dens bygninger og facader. Han ønskede, at det skulle være et lille smukt stimulerende område, men ikke for lille, mens det stadig var moderne.

På en ferierejse til Malta forelskede Ricco sig straks i Valletta, en af ​​Europas mindste hovedstæder med smuk arkitektur, charme, havudsigt fra næsten enhver vinkel og hundreder af års historie.

Malta byder på varme somre og milde vintre sammen med mange andre vigtige elementer på Riccos drømmedestinations-tjekliste.

Gør det han gør bedst

Covid-19 pandemien begyndte, mens Ricco boede på Malta, og situationen bidrog til en ny forretningsidé.

Nu ville han ikke længere kun fokusere på sin masterclass i digitalt entreprenørskab. Ricco ønskede at hjælpe folk til at opnå en bedre livsstil i udlandet på solrige Malta, ligesom han selv.

Hans flytteforretning blomstrede, da han havde udviklet forskellige flyttepakker og hjælpsomme tjenester til dem der ønsker at gøre det nemt at flytte til udlandet og starte et nyt og bedre liv.

Ricco nyder at kunne være til service for andre og have et personligt forhold til sine kunder. Dette forretningskoncept er simpelthen perfekt til hans evner og servicemindede jeg.

Han har også etableret Den Danske Klub på Malta, der tilbyder lokale nyheder på dansk, praktisk information, lokale rabatter og arrangementer og danskerhygge to gange om måneden.

Malta er det helt rigtige sted på planeten for Ricco, hvorfra han kan drive sine forretninger fuldt ud og leve den type livsstil han ønsker.

Fra denne lille solrige middelhavsø, vil Ricco inspirere folk fra alle samfundslag og bruge sin ekspertise til at hjælpe alle han møder på sin vej.

Ved at bruge sine omfattende livserfaringer og forretningssans, sigter Ricco efter at hjælpe mennesker der deler den samme drøm som ham selv, i betydningen at blive en digital nomade, en succesfuld iværksætter og leve et bedre liv i udlandet.

Ricco elsker at hjælpe mennesker med at forbedre deres liv og nuværende livsstil, ved at nå deres mål og leve livet til deres fulde potentiale.